Komeat tulikukat

Image

Tulikukat: ukontulikukka, Verbascum thapsus ja tummatulikukka, Verbascum nigrum ovat komeimpia luonnonkukkia Suomessa. Ne elättävät suurenkin määrän tuholaisia, esim. luteita ja kirvoja näyttämättä huonolta. Tuholaisia ei siis kannata jahdata tästä kasvista, päinvastoin, myös tuholaisten tuholaiset lisääntyvät räjähdysmäisesti: syntyy oikea kauhun tasapaino, ja hyötykasvit säästyvät! Siemeniä kerättävissä syksyllä Tiedetilalta.

Image

Tulikukat vaativat menestyäkseen vain vähän ihmiseltä. Pitää tunnistaa keväällä pienet taimet ja säästää lehtiruusukkeet, jotka kukkivat vasta seuraavana kesänä. Kasvupaikaksi sopii kaikkein kuivimmat ja paahteisimmat kolkat puutarhassa. Muuta hoitoa ei tulikukka tarvitse. Kukkapenkissä kasvistä tulee yli 2-metrinen ja kuumassa kivikossa se jää puolimetriseksi, mutta siis kasvaa molemmissa.

Image

 

This entry was posted in hiekkaviljely, kimalaisten suosikki, kulttuurikasvi, luonnon henki, luonnonkukat, luonto ja puutarha, niitty, terassi, viljelyä hiekassa and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s