Tiedetilalla kompostoidaan talvella sisällä bokashi-menetelmällä, anaerobisesti fermentoimalla. Kesällä ulkona aerobisesti eli perinteisellä kompostoinnilla. No – tänään alkoi kesä, koskapa aloitin ulkokompostoinnin.
Latasin kompostini täyteen kerroksittain haketta (havua ja omenapuuta) ja talven aikana kerääntyneitä bokashi-kompostisäkkien sisältöjä. Muutin siis menetelmästä toiseen ja samalla saan käynnistettyä perinteisen kompostoinnin nopeasti vauhtiin.
Hakkeen tekemisen lomassa kuulostelin viherpeippojen pulputusta, talitinttien kilpalaulantaa ja katselin pari kertaa yli lentävää joutsenparia. Tänään lunta suli isoiksi kevätpuroiksi ja ilta-aurinko lämmitti vielä 6 asteella. Niin, ja radiossa soitettiin Portugalin huhtikuuta, eka kertaa kuulemani mukaan tälle vuodelle.