Marraskuun kaktukset

dsc_0696

Tänä syksynä vaihdoin mullat marraskuun kaktuksille melko myöhään, joskus syyskuulla. Laitoin tuhdisti bokashimultaa höystettynä vielä hevosenlannalla. Ajattelin, ettei niitten tarvitse tänä vuonna kukkia vaan kasvattakoon rauhassa lehtiä. Ja niin ne teki, kasvattivat kymmeniä ehkä satoja pieniä hentoja lehtiä. Missään ei näkynyt nuppujen alkuja vielä lokakuulla.

Joku kehotti huonekasvit-ryhmässä nyppimään kaikki uudet lehdet pois kukkanuppujen varmistamiseksi. Niinkin varmaan voi tehdä. Kuitenkin omissa marraskuissani lehtien kasvu hiipui ja nuppuja alkoi ilmestyä lehtien kärkiin, toisiin jopa kaksin kappalein.

dsc_0569

Olen oppinut tänä vuonna tunnistamaan nämä marraskuun kaktukset lehdistä, joissa on muutama terävä sahalaita. Joulikaktuksesta nämä terävyydet puuttuvat. Ja pääsiäiskaktuksen erottaa kukista. hennommat ja runsaammat terälehdet.

Marraskuun kaktuksia voi siis hoitaa omien mieltymysten mukaan. Multaa vaihdetaan silloin, kun sitä on ulkoa saatavilla ja on lämpöiset mukavat kelit.

dsc_0693

 

Advertisement
This entry was posted in amppelikukat, ruukkukasvit, vanhat huonekasvit, vuodenaikojen tunnelmat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s